Tato káva z Indické farmy Harangal nám v loňské sklizni chutnala tolik, že jsme ji museli do nabídky zařadit i letos, a udělali jsme dobře. Čerstvá sklizeň se svou sladkostí podobá horké čokoládě a najdete v ní komfortní podzimní chutě pekanového pletenec s javorovým sirupem. Tělo připomíná pečená jablka ještě horká z trouby. Oproti jiným kávám jí sluší o něco delší espresso s větším poměrem vody.
Petu Kariappa je farmář druhé generace, který s nadšením vede farmu Harangal, ukrytou v nedotčených, zalesněných kopcích regionu Coorg v Indii. Po návratu z univerzity se rozhodl navázat na rodinnou tradici pěstování kávy a od svého otce i širší rodiny se naučil vše, co potřeboval vědět o zemědělství a pěstování kávy. Na farmě dnes roste 60 % odrůdy arabica a 40 % robusta.
Region Coorg, kde se farma nachází, je součástí Západního Ghátu – jednoho z osmi nejvýznamnějších míst biodiverzity na světě a také místa zapsaného na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento horský řetězec, který se táhne podél západního pobřeží Indie, zásadně ovlivňuje srážky a klima v jižní Indii. Mnohé z jihoindických řek pramení právě v těchto horách
Na farmě Harangal se káva pěstuje pod hustým polykulturním stínem tvořeným rozmanitými druhy původních stromů, což nejen chrání přirozené prostředí, ale také vytváří ideální podmínky pro růst kávovníků. Tento bohatý ekosystém poskytuje domov pestré škále ptáků, motýlů a savců.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací zde.