Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Rwanda Gitwe

Kód: 1828/250 1828/1 1828/251 1828/2 Zvolte variantu
Novinka Espresso Discovery Edition
Značka: Dos Mundos
340 Kč 1 340 Kč 323 Kč 1 273 Kč od 323 Kč
Vyprodáno Vyprodáno (2 ks) Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

     Rwanda Gitwe - objevitelská edice

Chuťový profil: pečený ananas, papaya, sakura

Oblast:  Gitwe, Karambi

Zpracovatelská stanice: Gitwe

Odrůda: 100% arabica red bourbon

Zpracování kávy: honey

Nadmořská výška:  1 760 m.n.m. 

Sklizeň: březen–květen 2023

Rwanda Gitwe

Zpracovatelská stanice Gitwe patří mezi jedny z nejznámějších stanic ve Rwandě nabízející vynikající, výběrové kávy. Gitwe je ve skutečnosti nejmenší promývací stanicí ze všech zařízení v Západní provincii, pokrývající plochu menší než 1 hektar. Gitwe je unikátní tím, že se nachází na vrcholu horského údolí téměř ve výšce 2000 metrů, jen 3 km od Gatare a poblíž města Kamina v sektoru Karambi. Název této stanice je odvozen od pojmenování půdy, na které je stanice postavena. 

Stanice byla postavena v roce 2016, poté v roce 2018 koupena společností RTC. RTC zaměstnává 6 zaměstnanců na plný úvazek, včetně manažera Augustina, a dalších 50 zaměstnanců během sklizně, z nichž 90% jsou ženy. Navzdory tomu, že se jedná o malou stanici, přispívá do její roční produkce až 1020 farmářů s 500 tunami kávových třešní.

Rwanda Gitwe
Rwanda Gitwe

Káva zpracovaná zde je vysoce bodově hodnocena a samozřejmě patří mezi výběrové kávy. Velikosti farem dodávajících sem kávové třešně se pohybují od pouhých 150 kávovníků až po 6000 rostlin (=2,5 hektaru). I když je většina farem vzdálena 2-3 km od stanice, mnoho farmářů má omezený přístup k zařízení, a proto je oblast obsluhována RTC prostřednictvím 15 sběrných míst kávových třešní. Současně stanice nabízí pomoc zaměstnanců s možností různých školení.

Káva patří do naší speciální edice Discovery edition, do která zařazujeme výjimečné kávy. Kávové třešně byly zpracovány honey metodou, která v této zemi není obvyklá. Honey metoda zpracování probíhá tak, že se z kávových třešní odstraní pouze svrchní slupka z povrchu, pod níž je ukrytá dužina, se kterou se zrna dále suší. V chuti finálního nápoje tím pádem můžete nalézt sladké tóny zralého ovoce či karamelu.


Doporučená příprava espressa (doppia)

20 g

množství kávy

40 g

výsledný objem

29 s

čas extrakce

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Espresso
Země původu: Rwanda
záloha: 1828/251:3;1828/2:1