Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Myanmar U Sai Wan

Kód: 1784/250 1784/1 1784/251 1784/2 1784/3 Zvolte variantu
Filtr Discovery Edition
Značka: Dos Mundos
360 Kč 1 390 Kč 342 Kč 1 320,50 Kč 0 Kč od 0 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (5 ks) Skladem (5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
28.5.2025 28.5.2025 28.5.2025 28.5.2025 28.5.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Chuťový profil: rybíz, grapefruit, kdoulová marmeláda, perník

Detailní informace

Detailní popis produktu

    Myanmar U Sai Wan

Chuťový profil: rybíz, grapefruit, kdoulová marmeláda, perník

Oblast: Pyin Oo Lwin

Farma: Green Land

Farmář: U Sai Wan

Odrůda: 100% arabica SL34

Zpracování kávy: naturální

Nadmořská výška:  1 158 m.n.m. 

Bodové ohodnocení: 87 bodů

Myanmar U Sai Wan

Chuťový projev kávy

Naše nová káva z Myanmaru nabízí jemné aroma perníku s lehkými kořeněnými podtóny, doplněné osvěžujícími citrusovými tóny grapefruitu a rybízu zakončené bohatou chutí kdoulové marmelády pro krémovou a sladkou texturu.

Myanmar U Sai Wan

Farma Green Land se nachází podél malebné silnice spojující Pyin Oo Lwin a Mogok, nedaleko hranice Mandalay Division a Severního státu Shan. Tato farma není jen rodinným podnikem – je to dědictví, které vede farmář U Sai Wan. Společně se svým strýcem, tetou, dvěma místními agronomy a oddaným týmem pracovníků řídí provoz tohoto podniku. Zdejší farma má jednu z největších plantáží arabiky v zemi, zabírající asi 450 akrů, a získala ocenění na národních soutěžích v kvalitě kávy v Myanmaru v průběhu několika let.

U Sai Wan není jen farmář – je vizionářem v oboru výběrové kávy v Myanmaru. Jeho kávy Green Land pravidelně převyšují konkurenci, za což jsou uznávány v národních soutěžích. Mimo kávovou farmu hraje U Sai Wan klíčovou roli v Myanmarské kávové asociaci a zastává pozici obchodního ředitele v Mandalay Coffee Group. 

Na Green Landu je kávová krajina rozmanitá, s převahou odrůdy Costa Rica, doplněné směsí Catimoru a SL34. U Sai Wana nezná hranice a s každou další sklizní nové kávy se snaží posouvat jeho farmu dále. Neustále experimentuje s novými odrůdami jako Yellow Bourbon, Caturra, Catuai a dokonce i Geishou.

Myanmar U Sai Wan
Myanmar U Sai Wan

Z farmy Green Land jsou ručně sklízeny zralé třešně. Po sklizni následuje selekce, kdy jsou třešně ponořeny do vody a pečlivě ručně tříděny, aby se odstranily nedozrálé a přezrálé plody. Poté jsou tyto třešně rozmístěny na africké postele, kde jsou sušeny po dobu 11 až 32 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Po dokončení sušení jsou třešně oloupány, aby se odstranila vnější vrstva ovoce, a následně jsou tříděny, hodnoceny a zabaleny.

Doporučená příprava na V60

18 g

množství kávy

300 ml

množství vody

3:00 min

čas extrakce

 

    Myanmar U Sai Wan

Chuťový profil: rybíz, grapefruit, kdoulová marmeláda, perník

Oblast: Pyin Oo Lwin

Farma: Green Land

Farmář: U Sai Wan

Odrůda: 100% arabica SL34

Zpracování kávy: naturální

Nadmořská výška:  1 158 m.n.m. 

Bodové ohodnocení: 87 bodů

Myanmar U Sai Wan

Chuťový projev kávy

Naše nová káva z Myanmaru nabízí jemné aroma perníku s lehkými kořeněnými podtóny, doplněné osvěžujícími citrusovými tóny grapefruitu a rybízu zakončené bohatou chutí kdoulové marmelády pro krémovou a sladkou texturu.

Myanmar U Sai Wan

Farma Green Land se nachází podél malebné silnice spojující Pyin Oo Lwin a Mogok, nedaleko hranice Mandalay Division a Severního státu Shan. Tato farma není jen rodinným podnikem – je to dědictví, které vede farmář U Sai Wan. Společně se svým strýcem, tetou, dvěma místními agronomy a oddaným týmem pracovníků řídí provoz tohoto podniku. Zdejší farma má jednu z největších plantáží arabiky v zemi, zabírající asi 450 akrů, a získala ocenění na národních soutěžích v kvalitě kávy v Myanmaru v průběhu několika let.

U Sai Wan není jen farmář – je vizionářem v oboru výběrové kávy v Myanmaru. Jeho kávy Green Land pravidelně převyšují konkurenci, za což jsou uznávány v národních soutěžích. Mimo kávovou farmu hraje U Sai Wan klíčovou roli v Myanmarské kávové asociaci a zastává pozici obchodního ředitele v Mandalay Coffee Group. 

Na Green Landu je kávová krajina rozmanitá, s převahou odrůdy Costa Rica, doplněné směsí Catimoru a SL34. U Sai Wana nezná hranice a s každou další sklizní nové kávy se snaží posouvat jeho farmu dále. Neustále experimentuje s novými odrůdami jako Yellow Bourbon, Caturra, Catuai a dokonce i Geishou.

Myanmar U Sai Wan
Myanmar U Sai Wan

Z farmy Green Land jsou ručně sklízeny zralé třešně. Po sklizni následuje selekce, kdy jsou třešně ponořeny do vody a pečlivě ručně tříděny, aby se odstranily nedozrálé a přezrálé plody. Poté jsou tyto třešně rozmístěny na africké postele, kde jsou sušeny po dobu 11 až 32 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Po dokončení sušení jsou třešně oloupány, aby se odstranila vnější vrstva ovoce, a následně jsou tříděny, hodnoceny a zabaleny.


Doporučená příprava na V60

18 g

množství kávy

300 ml

množství vody

3:00 min

čas extrakce

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Myanmar
záloha: 1784/251:3;1784/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola