Příběh producenta
Carlos Cadena představuje již pátou generaci pěstitelů kávy v regionu Cosautlán. Rodinná tradice sahá až do 90. let 19. století, kdy jeho prapradědeček začal zpracovávat kávové třešně v dřevěných tancích. Dnes Carlos se svou rodinou vlastní celkem 6 farem. Přestože má rodina v regionu hluboké kořeny, Carlos je jediný, kdo v Cosautlánu zůstal bydlet – jeho vášeň pro kávu je tak silná, že odmítl odejít do hlavního města státu Veracruz, kde žije zbytek příbuzných.
Zlomový okamžik přišel v letech 2013–2014, kdy region zasáhla kávová rez. Carlosův otec si uvědomil, že tradiční metody už nestačí, a začali spolupracovat s odborníky na vědečtějším přístupu k pěstování. Sám Carlos říká, že káva pro něj není práce, ale koníček. Ve volném čase se věnuje cuppingu, a to nejlépe každý den. Tato oddanost kvalitě se vyplácí – je pravidelným účastníkem Cup of Excellence (COE) už od roku 2012. Experimentování s různými procesy a odrůdami mu v roce 2023 vyneslo 3. místo v mexickém COE a v roce 2024 dokonce 1. místo v experimentální kategorii.