Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Keňa Chania Bridge

Kód: 2047/250 2047/1 2047/251 2047/2 Zvolte variantu
Novinka Filtr
390 Kč 1 550 Kč 370,50 Kč 1 472,50 Kč od 370,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
18.9.2025 18.9.2025 18.9.2025 18.9.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farma: Chania Bridge

Země: Keňa

Lokalita: Thika, Kiambu County

Nadmořská výška: 15500 m.n.m.

Odrůda: 100% arabica SL28, SL34

Sklizeň: jaro 2025

Chuťový profil: černý rybíz, červený pomeranč, ibiškový čaj

Zpracování: promyté

Příprava: ideální na filtr

Keňa Chania Bridge

Dědictví a historie

Uprostřed zelených kopců s vysokou nadmořskou výškou v oblasti Thika, Kiambu County v Keni se nachází historická kávová farma Chania Bridge Estate (také známá jako Chania Estate). Farma byla založena už v roce 1926 rodinou Harries a po generace si zachovává svou tradici, udržitelnost a oddanost kvalitě. Dnes ji vede Boyce Harries, pravnuk zakladatele, který tak pokračuje v rodinném odkazu.

Název Chania Bridge odkazuje na blízkost řeky Chania, která se vlévá do řeky Athi – jedné z nejdelších řek Keni, proudící až do Indického oceánu. Farma leží v nadmořské výšce 1 550 m n. m. na ploše 73 hektarů úrodné, červené vulkanické půdy. Díky těmto podmínkám zde vzniká špičková arabika s komplexním chuťovým profilem.

Keňa Chania Bridge
Keňa Chania Bridge

Pěstování a odrůdy

Na farmě pracuje malý, ale zkušený tým – 5 stálých zaměstnanců a sezónní pracovníci během sklizní. Hlavní sklizeň probíhá od října do prosince, menší tzv. fly crop od května do července.

Hlavní odrůdy tvoří tradiční keňské kultivary SL28 a SL34 (asi 80 % produkce). Zbylých 20 % tvoří novější odrůdy Ruiru 11, Batian a K7, které jsou odolnější vůči nemocem i klimatickým změnám.

Sklizeň probíhá výhradně ručně a pouze červené, plně zralé třešně. V suchých obdobích se používá zavlažování, aby byla zajištěna zdravost stromů a konzistentní kvalita.

Zpracování kávy

Veškeré zpracování probíhá přímo na farmě ve vlastním mokro-procesním mlýně.

  1. Ruční třídění čerstvě sklizených třešní.

  2. Odslupkování a přemístění do fermentačních tanků. Fermentace trvá zhruba 14 hodin podle teploty.

  3. Promývání v kanálech s postupně čistší vodou, aby se odstranily zbytky slizu.

  4. Sušení na vyvýšených afrických lůžkách po dobu 12–20 dní. Během nejteplejších částí dne se káva chrání stínovými sítěmi, aby zůstaly zachovány jemné chuťové tóny.

Společenská odpovědnost a udržitelnost

Chania Bridge Estate se aktivně podílí na rozvoji místní komunity: podporuje výstavbu škol, zaměstnává místní obyvatele a investuje do rozvoje infrastruktury.

Vedle kávy se farma věnuje i pěstování kukuřice, fazolí, makadamových ořechů a mléčné produkci. Tento diverzifikovaný přístup posiluje potravinovou soběstačnost komunity a zároveň zvyšuje ekonomickou odolnost samotné farmy.

Keňa Chania Bridge

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

250 ml

množství vody

2:30 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
záloha: 2047/251:3; 2047/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola