Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Indie Harangal

Kód: 2053/250 2053/1 2053/251 2053/2 Zvolte variantu
Novinka Tip Espresso
340 Kč 1 270 Kč 323 Kč 1 206,50 Kč od 323 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
18.9.2025 18.9.2025 18.9.2025 18.9.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Chuťový profil: tamarind, kakaové máslo, jablka v županu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farma: Harangal

Farmář: Petu Kariappa

Země: Indie

Lokalita: Coorg

Odrůda: 100% arabica SLN5B

Zpracování: promyté

Nadmořská výška: 1300 m.n.m.

Sklizeň: 2025

Chuťový profil: tamarind, kakaové máslo, jablka v županu

Příprava: ideální na espresso

Indie Harangal
Indie Harangal

Petu Kariappa je farmář druhé generace, který s nadšením vede farmu Harangal, ukrytou v panenských zalesněných kopcích regionu Coorg (Kodagu) v jižní Indii. Po návratu z univerzity se rozhodl navázat na rodinnou tradici a převzal péči o farmu, kde se od svého otce i širší rodiny naučil vše potřebné o pěstování kávy i hospodaření s půdou.

Farma Harangal se nachází v nadmořské výšce přibližně 1 250 metrů a rozkládá se na ploše kolem 105 akrů (asi 42 hektarů). Dnes se zde pěstuje zhruba 60 % odrůdy Arabica a 40 % Robusty, přičemž hlavní kultivar Arabiky je SLN 6 (kříženec Arabica × Robusta). Káva se zpracovává tradiční washed“ metodou: kávové třešně se fermentují ve vodě asi 18 hodin, poté se odsluhují a dále se suší zhruba 8 dní na terasách.

Region Coorg je součástí Západního Ghátu, jednoho z osmi světových center biodiverzity a oblasti zapsané na seznam UNESCO. Tento horský řetězec, který se táhne podél západního pobřeží Indie, zásadně ovlivňuje klima celé jižní Indie a je zdrojem mnoha významných řek.

Na farmě se kávovníky pěstují pod hustým polykulturním stínem, který tvoří pestrá směs původních i ovocných stromů, jako jsou jamun, fíkovník, mangovník, banánovník, pomerančovník, avokádo nebo růžové dřevo. Tento systém podporuje přirozenou rovnováhu, chrání půdu a vytváří ideální mikroklima pro kávu.

Díky tomu je Harangal nejen kávovou farmou, ale i živým ekosystémem.

Indie Harangal

Doporučená příprava espressa (doppia)

20 g

množství kávy

48 g

výsledný objem

32 s

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
záloha: 2053/251:3; 2053/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola