Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Guatemala La Senda

Kód: 2050/250 2050/1 2050/251 2050/2 Zvolte variantu
Filtr Limitovaná edice
440 Kč 1 740 Kč 418 Kč 1 653 Kč od 418 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
18.11.2025 18.11.2025 18.11.2025 18.11.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farma: Finca La Senda

Farmáři: Arnoldo Pérez Melendez & Maria Eugenia Escobar

Země: Guatemala

Lokalita: Acantenango

Odrůda: 100% arabica Pache

Zpracování: naturální - Mosto Champagne

Nadmořská výška: 1850 m.n.m.

Sklizeň: 2025

Chuťový profil: ostružinový džem, sušené maliny, čokoládová pěna

Příprava: ideální na filtr

Guatemala La Senda
Guatemala La Senda

Finca La Senda je rodinná farma vedená Arnoldem Pérezem a Marií Eugenií Escobar v oblasti Acatenango, Guatemala, v nadmořské výšce 1850 m n. m.. Díky bohaté vulkanické půdě a jedinečnému klimatu zde vznikají kávy, které patří mezi nejvyhledávanější na trhu s výběrovou kávou.

 

Příběh farmy je hluboce zakořeněn v práci a odhodlání rodiny Pérezových. Společně s dalšími rodinami z vesnice Aldea El Socorro se každý den s péčí starají o pěstování a zpracování kávy. Ačkoli rodinná tradice sahá do minulých generací, právě rok 2017 znamenal zásadní krok směrem k výběrové kávě – farma začala naplno rozvíjet inovace a experimenty.

Pro tuto sklizeň představujeme odrůdu Pache, zpracovanou metodou Natural Champagne.

Po ručním sběru procházejí kávové třešně pečlivým výběrem, poté následuje 150 hodin řízené anaerobní fermentace se speciální kulturou šampaňských kvasinek

Následně káva pomalu schne ve stínu na afrických lůžkách po dobu 25 dní, což vytváří její jedinečný šumivý, živý a komplexní chuťový profil.

Guatemala La Senda
Guatemala La Senda

Finca La Senda je místem, kde se rodinná tradice prolíná s respektem k přírodě a moderními metodami zpracování. Rodina Pérezových od počátku klade důraz na udržitelnost a odpovědné hospodaření – každý krok od pěstování až po zpracování kávy je promyšlený s ohledem na životní prostředí i komunitu.

Klíčovým milníkem bylo zavedení kontrolovaných fermentačních procesů a využití specializovaných kvasinek, které posunuly kvalitu jejich kávy na mezinárodní úroveň. Díky těmto postupům se Finca La Senda stala uznávaným producentem odrůd jako Typica, Bourbon, Caturra, Pache, Pacamara a Geisha.

Finca La Senda  představuje spojení rodinné vášně, přírodního bohatství a moderních postupů, které dohromady přinášejí nezapomenutelný kávový zážitek.

16 g

množství kávy

250 ml

množství vody

2:20 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Guatemala
záloha: 2050/251:3; 2050/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola