Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Uganda Muki Fruity

Kód: 2113/250 2113/1 2113/251 2113/2 Zvolte variantu
Novinka Espresso Discovery Edition
420 Kč 1 650 Kč 399 Kč 1 567,50 Kč od 399 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
25.11.2025 25.11.2025 25.11.2025 25.11.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Komentář pražiče: “Tuto kávu od Normana mi dala ochutnat dlouholetá kamarádka Dana Siedem, která má v Ugandě svoji promývací stanici a zároveň se stará o export naturálních káv právě od Normana. Hrozně mě zaujal ten čistý a ovocný profil a celkově mě ta káva strašně moc baví a patří k tomu nejlepšímu, co se v Ugandě vyprodukuje. Věřím, že i Vám pomůže otevřít oči:-)”

Družstvo/Farma: Norman Mukuru (The Coffee Yard) 
Země: Uganda
Lokalita: Sironko District, Východní Uganda 
Odrůda: Nyasaland, SL14, SL28 
Zpracování: Natural 
Nadmořskávýška: 1800 – 2000 m.n.m. 
Sklizeň: Jaro 2025 
Chuťový profil: Hruškové chutney, sušené meruňky, višně 
Příprava: Ideální na filtrovanou kávu

Uganda Muki Fruity
Uganda Muki Fruity

Příběh producenta

Norman Mukuru je kávový guru s desítkami let zkušeností. V rovinatých oblastech v podhůří hory Mt. Elgon založil "The Coffee Yard", obrovské centrum pro sušení kávy, které si vybudovalo skvělou pověst díky vysoce kvalitním naturálně zpracovaným kávám.

Tento delikátní mikrolot byl pojmenován "Muki Fruity" spojením jmen silného týmu, který za ním stojí: Mukuru (Norman) a Kirya (Maria).

Maria Kirya, vedoucí kvality u Normana, je ve firmě od jejího založení v roce 2018, avšak v kávovém průmyslu pracuje již od roku 2009. Je klíčovou osobou pro vývoj chuťových profilů. Zjistila, že slepý cupping (blind cupping) je obzvláště přínosný, protože jí pomáhá nezaujatě identifikovat případné problémy při zpracování. Tím poskytuje cennou zpětnou vazbu produkčnímu týmu a zároveň zajišťuje, že káva splňuje očekávání zákazníků.

Zpracování

Zpracování této naturální kávy je pečlivý vícestupňový proces, který zajišťuje čistý a jednotný profil v šálku. Vše začíná ihned po příjezdu třešní, které se ponoří do vody (floating), aby se odhalily a odstranily méně kvalitní, plovoucí plody. Následuje další třídění, při kterém jsou odstraněny všechny nežádoucí třešně.

Poté se třešně nechají okapat (dripping), aby se snížila jejich povrchová vlhkost. V dalším kroku jsou třešně rozděleny (gradovány) podle vlhkosti a barvy, což je klíčové pro zajištění rovnoměrné fermentace.

Po dokončení řízené fermentace přichází na řadu pomalé sušení. Tento krok trvá minimálně 21 dní a probíhá jak na afrických vyvýšených postelích, tak na plachtách, dokud třešně nedosáhnou optimální vlhkosti. Právě různé variace v délce okapávání a fermentace umožňují týmu vytvářet odlišné profily přesně podle preferencí klienta.

Uganda Muki Fruity

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

260 ml

množství vody

2:45 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Uganda
záloha: 2113/251:3;2113/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola