Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Kostarika Ismael Navarro

Kód: DM211
Novinka Filtr Vánoční limitka
290 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.12.2025
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Komentář pražiče: “Káva od Ismaela Navarra vás zaujme na první nádech, tak zajímavé aroma utkví v paměti a to všechny chutě vznikly díky vysoké kvalitě třešní a zpracovatelskému know-how. Unikátní káva, která Vám zaručí nezapomenutelný kávový zážitek! A to mě po 12 letech v kávě už jen tak něco nepřekvapí, ale Ismael překvapil!”

Družstvo/Farma: Ismael Navarro (Zpracováno v Cordillera del Fuego) 
Země: Kostarika 
Lokalita: El Alumbre de Tarrazu, Tarrazu 
Odrůda: Catuai, Caturra 
Zpracování: Anaerobní fermentace, honey 
Nadmořská výška: 1750 m.n.m. 
Sklizeň: Leden – Březen 2025 
Chuťový profil: skořice, tiramisu, švestky 
Příprava: filtr

Kostarika Ismael Navarro
Kostarika Ismael Navarro

Příběh producenta

Až do roku 2001 dodávali v Kostarice téměř všichni pěstitelé své třešně velkým družstvům. To se změnilo až s výstavbou Cordillera del Fuego, prvního nezávislého zpracovatelského závodu v zemi, který v regionu West Valley založil a vede Luis Campos. Luis je skutečným průkopníkem nových metod zpracování, včetně anaerobní fermentace použité pro tuto kávu.

Luis úzce spolupracuje s pěstiteli, kteří do Cordillera del Fuego přivážejí svou kávu, a doprovází je celým procesem. Jedním z těchto farmářů je i Ismael Navarro, producent zodpovědný za tento výjimečný lot.

Zpracování

Tato anaerobní fermentace je specifickým procesem vyvinutým v Cordillera del Fuego. Po příchodu na stanici jsou třešně nejprve zbaveny slupky (pulping). Část zrn si ponechá svou dužinu (mucilage). Z druhé části kávy je dužina získána a zpracována na gel, kterým jsou následně všechna zrna v nerezové kádi pokryta.

Káď je poté hermeticky uzavřena. Po celou dobu fermentace, která trvá 18 až 23 hodin, je pečlivě kontrolována teplota a pH, aby se zabránilo nežádoucí produkci alkoholu. Po dokončení fermentace se káva suší na slunci na patiích po dobu přibližně 10 dnů.

Kostarika Ismael Navarro

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

240 ml

množství vody

2:30 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Hmotnost: 0.13 kg
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Kostarika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola