Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Kolumbie Edinson & Ángela

Kód: 1945/250 1945/1 1945/251 1945/2 Zvolte variantu
Novinka Filtr Limitovaná edice
650 Kč 2 590 Kč 617,50 Kč 2 460,50 Kč od 617,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
8.7.2025 8.7.2025 8.7.2025 8.7.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Chuťový profil: jasmín, liči, jahodovo-jogurtové bonbony, červený pomeranč

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil: jasmín, liči, jahodovo-jogurtové bonbony, červený pomeranč

Farmáři: Edinson Argote a Ángela Rojas

Oblast: Huila, Oporapa, Alto Caparrosa

Farma: Quebraditas 

Nadmořská výška: 1 650 - 1 800 m.n.m.

Odrůda: 100% arabica Sidra

Sklizeň: 2025

Zpracování: promyté s termálním šokem

Kolumbie Edinson & Ángela
Kolumbie Edinson & Ángela

Příběh projektu Quebraditas začíná setkáním dvou lidí s rozdílnými osudy, které spojila láska ke kávě. Ángela Rojas, původně zdravotní sestra, a Edinson Argote, zkušený farmář z regionu Cauca, se rozhodli společně pěstovat výběrovou kávu na farmách Chorro Alto a Quebraditas v Opořapě.

Ángela během pandemie opustila město i zdravotnictví a vrátila se ke kořenům – přírodě a kávě. Společně s Edinsonem se rozhodli proměnit méně známý region Oporapa v kávovou oblast s velkým potenciálem. Pěstují nejen tradiční odrůdy jako Caturra a Colombia, ale i vzácnější jako Geisha, Wush Wush nebo Eugenoides, které přinášejí výjimečné chutě.

Dříve se v oblasti většina sklizně prodávala levně jinam, ale Edinson a Ángela se rozhodli zaměřit na kvalitu, vlastní zpracování a sdílení sazenic vzácných odrůd s ostatními farmáři. Do budoucna chtějí modernizovat zázemí farmy a podpořit tak i celou místní komunitu. Projekt Quebraditas je důkazem, že díky vášni, inovacím a spolupráci lze měnit nejen kávu, ale i životy lidí okolo.

Kolumbie Edinson & Ángela
Kolumbie Edinson & Ángela

Sklizeň probíhá pečlivě – sbírají se jen plně zralé třešně, ideálně alespoň 80 %. Následně se třešně ponoří do vody, kde se odstraní ty nezralé, přezrálé nebo vysušené. Poté probíhá první fermentační krok – 16 hodin oxidace v plastových sudech.

Třešně se následně oloupou suchou metodou, tedy téměř bez použití vody. Po odslupkování následuje další fermentační krok, tentokrát na 24 hodin. Ten končí promytím horkou vodou (45 °C), což vytvoří tzv. tepelný šok a pomůže odstranit většinu zbylé dužiny.

Dalším krokem je příprava kvasné kultury ze zbytků dužiny odrůd Geisha, Sidra a Pink Bourbon, která se obohatí speciálními kvasinkami. Tato směs se pak používá při hlavní fermentaci – ta probíhá bez přístupu vzduchu po dobu 36 hodin při teplotě pod 25 °C.

Nakonec se káva suší 76 hodin při teplotě kolem 40 °C a následně stabilizuje v ochranných pytlích GrainPro, které pomáhají zachovat její čerstvost a chuť.

Kolumbie Edinson & Ángela

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

260 ml

množství vody

2:40 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Kolumbie
záloha: 1945/251:3;1945/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola