Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Indonésie Rukun Saudara

Kód: 2029/250 2029/1K 2029/251 2029/1K2 Zvolte variantu
Novinka Filtr Discovery Edition
420 Kč 1 650 Kč 399 Kč 1 567,50 Kč od 399 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
30.7.2025 30.7.2025 30.7.2025 30.7.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Chuťový profil: třešně, lesní jahody, čokoládové pralinky

Detailní informace

Detailní popis produktu

Družstvo: Rukun Saudara

Země: Indonésie

Lokalita: Bengkolan Dua Village, Kerinci, Jambi, Sumatra

Odrůda: 100% arabica Andungsari, Sigararutang

Zpracování: anaerobní honey

Nadmořská výška: 1400-1700 m.n.m.

Sklizeň: únor 2025

Chuťový profil: třešně, lesní jahody, čokoládové pralinky

Příprava: ideální na filtr

 

Abdul Aziz Thohari, vedoucí družstva Rukun Saudara, se na svou cestu vydal v roce 2015, kdy v něm zaplála vášeň pro pěstování kávy. V počátcích se káva prodávala jako mokré pergamenové zrno a byla odesílána do města Medan. K zásadnímu obratu došlo v roce 2017, kdy bylo oficiálně založeno zemědělské sdružení Rukun Saudara. Farmáři tehdy začali kávu zpracovávat sami – až na úroveň zeleného zrna, a vybudovali své první sušicí zařízení o rozměrech 10 × 5 metrů. Dnes tato sušárna zabírá již přibližně 800 m².

 Plantážníci

Družstvo Kerinci Rukun Saudara tvoří 50 zapálených členů, kteří žijí a hospodaří na náhorní plošině při úpatí hory Kerinci na Sumatře. Představte si tuto majestátní horu – jednu z 452 sopek tvořících tzv. Ohnivý kruh Pacifiku, což je přibližně 40 000 kilometrů dlouhý oblouk aktivních sopek, které jsou neustále v pohybu a pravidelně vybuchují. Kerinci má za sebou bohatou historii erupcí, které zásadně ovlivnily místní krajinu – ta je dnes pokrytá bujnou vegetací, vyživovanou úrodnou sopečnou půdou. Celková výměra půdy, kterou družstvo obhospodařuje, činí přibližně 30 hektarů a vytváří tak harmonické prostředí pro jejich zemědělskou činnost.

 

Zpracování 

Při zpracování se nejprve z kávových třešní odstraní slupka, ale na zrnech zůstane lepkavá dužina. Místo toho, aby se ihned sušila, jsou zrna uzavřena do nádrží bez přístupu kyslíku. V tomto prostředí se aktivují speciální mikroorganismy, které zvýrazňují ovocné chutě. Díky pečlivě řízené fermentaci vzniká káva s vyváženou chutí, příjemnou kyselostí a sladkostí. Po fermentaci se zrna suší, obvykle na vyvýšených stolech, kde zbylá dužina dodává kávě plnost, sirupovou strukturu a bohaté ovocné tóny.



Doporučená příprava na V60:

množství kávy: 15g

množství vody: 260ml

čas extrakce: 2:45min

Jak si správně připravit FILTROVANOU kávu?

Jak správně skladovat výběrovou kávu?

Kde můžete naši kávu ochutnat?



Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Indonésie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola