Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Naše pražírna

Kdo jsme

Začalo to tím, že Lukáš, náš pražič, jel do Číny. Tam se mu dostalo neobyčejné inspirace kupodivu v něčem, čemu bychom mohli říkat čínská kopie Starbucks. Nebylo to ale o spoustu šlehačky, nýbrž o filtrované kávě na mnoho způsobů. Od té doby uplynulo již více než 10 let. Za tu dobu se stala spousta věcí. Jednou z nejvýznamnějších bylo, že potkal Adélu. Oba měli zápal pro gastronomii a z tohoto zápalu se postupně vyvinula pražírna kávy.

Nyní k sobě máme ještě cca 20 mladých lidí, kteří nám pomáhají měnit obyčejné zážitky v neobyčejné. Neustále se snažíme zlepšovat, jezdíme se inspirovat do světa, zkoušíme spoustu novinek v oblasti přípravy kávy, sledujeme významné osobnosti, soutěžíme, připravujeme novinky pro zákazníky. A opravdu nás to baví. Naším cílem je nabízet opravdu skvělou kávu. Naší filozofií je, aby naše káva byla před konečným konzumentem perfektní. Proto školíme baristy nejen u nás, ale i u všech našich odběratelů. Nejsme veliká pražírna a naše kapacita je omezená, nemáme tedy potřebu prodat naši kávu komukoli. Spolupracujeme tak s lidmi, kteří mají drive, zápal, chuť a energii posunout výběrovou kávu zase o krok dál. 

 

Odkud máme kávu?

Pravidelně ochutnáváme vzorky káv z nejlepších regionů celého světa. V naší nabídce pak naleznete kávy z různých koutů světa – od guatemalských sopek ve střední Americe, přes hory Etiopie až po ostrovy Indonésie.

Zaměřujeme se na kávy od konkrétních farmářů a vybíráme jejich nejlepší sklizně. Jsme hrdí na některé naše opakované a hlubší spolupráce s farmáři. Například kávu od Arnauda Causse z Ekvádoru bereme každý rok. Kromě toho nás od farmáře dělí pouze jeden článek, který osobně létá za farmáři a dohlíží nejen na kvalitu kávy a jejího zpracování, ale i na spravedlivé odměňování farmářů a na kvalitu jejich životních podmínek, jelikož se častokrát jedná o rozvojové země.

Sami se snažíme za farmáři pravidelně jezdit. Nejzcestovalejším kávovým dobrodruhem je majitel Lukáš, který již navštívil farmy v Ekvádoru, Kolumbii, Guatemale nebo Hondurasu. Z každé cesty si odvezl nejen spoustu zážitků a nových přátelství, ale také objevil mnoho káv, které se později zařadily do naší nabídky. 

Farmář Benedicto Puentes na jeho farmě v Kolumbii s naším pražičem Lukášem

 

Kde nás můžete potkat

V roce 2014 jsme založili pražírnu přímo v srdci Prahy na Korunní ulici. Dominantou prostoru je pražička Giesen W6. Kromě prodeje čerstvě pražené zrnkové kávy či prodeje příslušenství na její přípravu zde mohou zákazníci ochutnat vždy dvě kávy na mlýnku, několik druhů filtrů či jiných kávových specialit. Na mlýnku i batch brew se střídají nejrůznější kávy z naší aktuální nabídky a kdybyste si nebyli jistí výběrem, naši baristé vám vždy rádi poradí. Zde také probíhá většina našich kávových kurzů a školení.

 

 

Koncem roku 2016 do naší "kávové rodiny" přibyla pobočka Dos Mundos Café na Letné na ulici Milady Horákové. Kavárna oplývá světlým interiérem s prvky dřeva a výraznými malbami na zdi za hlavním barem. Autory projektu byl architektonický ateliér arch+ a na konci března 2017 se náš podnik umístil v soutěži Interiér roku na děleném 2.-3. místě v kategorii Veřejný prostor! 

V Dos Mundos Café si můžete také vybrat ze dvou káv na espresso a několika dalších na přípravu filtrované kávy a k tomu si dát něco dobrého z naší sladké (či slané) vitríny. A pokud zrovna nemáte chuť na kávu, najdete v nabídce různé limonády, skvělé čaje nebo i skleničku kvalitního vína.

 

 

V roce 2020 jsme naši výrobu přestěhovali do nových prostor v pražských Strašnicích, kde nyní pražíme na pražičce Giesen W30. Probíhá zde nejen samotná výroba a expedice, ale také pravidelná kontrola kvality či výběr nové kávy do naší nabídky.

 

Naši kávu distribuujeme do několika desítek podniků po celé ČR i do zahraničí. Kde na ni můžete narazit? Podívejte se na tomto odkazu.