Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Soutěžní Mexiko Geisha

Kód: 1781/100
Novinka Filtr Limitovaná edice
Značka: Dos Mundos
290 Kč
Skladem (>5 ks)
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

    Soutěžní Mexiko Geisha

Chuťový profil: tmavé hrozny, meruňky, papája, jasmín, kakaové nibsy

Oblast: Mixteca, Oaxaca

Farma: Zaragoza Itundujia

Farmář: Hermenegildo García Peréz 

Odrůda: 100% arabica geisha

Zpracování kávy: promyté

Nadmořská výška:  1 650 m.n.m. 

Bodové ohodnocení: 87,5 bodů

Soutěžní Mexiko Geisha

Chuťový projev kávy

Tato káva nabízí bohatý a komplexní chuťový profil, kde sladkost tmavých hroznů, meruněk a papáji harmonicky doplňují květinové tóny jasmínu a zemité nuance kakaových nibsů, což vytváří vyváženou harmonii s hladkým tělem a příjemným dozvukem. Je to jedinečný zážitek, který spojuje svěžest a plnost s umírněnou kyselostí, poskytující dlouhotrvající a rozmanitý chuťový dojem.

Soutěžní Mexiko Geisha

Brewers Cup 2024

Baristka a lektorka Dos Mundos Kateřina Hrdličková se s touto kávou zúčastnila soutěže Brewers Cup 2024, kde předvedla svůj mistrovský přístup k přípravě a prezentaci kávy s bohatým a komplexním chuťovým profilem. Přestože se jí nepodařilo postoupit do dalšího kola, celá zkušenost pro ni představovala významný krok v její kariéře. Soutěž jí poskytla jedinečnou příležitost sdílet svou vášeň pro kávu a získat cenné zpětné vazby od odborníků v oboru. Kateřina tuto zkušenost považuje za velké obohacení, které jí pomůže v dalším profesním růstu a rozvoji jejích baristických dovedností.

Rodinná farma Zaragoza Itundujia se rozkládá v odlehlé oblasti Mixteca, daleko od města bez přístupu k dopravním spojením. V této oblasti žijí původní obyvatelé, kteří hovoří domorodým indiánským jazykem. Po okolních kopcích jsou rozmístěny malé kávové farmy, připomínající spíše divokou přírodu. Hermenegildo García Peréz (Gildo) je majitel farmy, jehož život provází káva už od narození. Zastupuje třetí generaci farmářů a několik let se věnuje vzdělávání producentů okolních malých farem. Kontroluje kvalitu kávy, občas fermentuje jejich kávové třešně, poskytuje rady pro zlepšení sklizní, radí s určením ceny kávy nebo jim přímo zprostředkovává jejich prodej.

Soutěžní Mexiko Geisha
Soutěžní Mexiko Geisha

Kávu vypěstovala Gildova žena, farmářka Sofia Peréz Hernandéz. Tato Geisha je krásný příklad toho, jaký vliv má na pěstování kvalitní půda a péče při sklízení. Kávové třešně Gildova maminka nejdříve roztřídila podle stupně Brix (18 až 23). Potom se pomocí vody vyselektovala špatná zrna a káva se nechala 12 hodin odpočinout v pytli. Poté se na 24 hodin nechala nafermentovat, očistila se v mokrém mlýnu a dala se sušit. Dohromady se káva sušila asi 13 dní a odpočívala 2 měsíce. Gildova rodina poté zrnka roztřídila ručně a před exportem očistila v malém suchém mlýnu u nich na zahradě.

Doporučená příprava na V60

20 g

množství kávy

300 ml

množství vody

3:00 min

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy