Rwanda je vyhlášená ideálními podmínkami pro pěstování kávy, které kromě vysoké nadmořské výšky zahrnují pravidelné srážky a dobrou organickou strukturu sopečné půdy. Drtivá většina rwandské kávy je produkována drobnými vlastníky, kterých je podle odhadů kolem půl milionu s pozemky, které často nejsou o moc větší než jen jeden hektar na rodinu. Káva se pěstuje ve většině země, obzvláště kolem jezera Kivu v Jižní provincii. Malí farmáři se organizují do družstev a sdílejí služby centralizovaných promývacích stanic.
Promývací stanice Kirambo stojí na kopci s terénem táhnoucím se k břehům jezera Kivu. Byla postavena v roce 2008, řadu let ale nefungovala stabilně, protože majitel neměl na financování provozní kapitál a stanice byla každý rok pronajímána různým lidem.
Po celá ta léta farmáři postrádali stálého partnera, který by je sdružil, podpořil a nabídl rozumné výkupní ceny kávových třešní. Rwanda Trade Company (RTC) koupila Kirambo v roce 2017 a hned rok poté ji začala provozovat. Následně se všichni farmáři z okolí registrovali do RTC, aby získali výhody poskytované RTC, jako podpora, školení a certifikace. Kvalita kávy a přístup farmářů sdružených v RTC umožňují v Kirambu produkovat výběrovou promytou a naturální kávu.