Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Myanmar A Lel Chaung

Kód: 1852/250 1852/1 1852/251 1852/2 Zvolte variantu
Espresso Discovery Edition
Značka: Dos Mundos
360 Kč 1 390 Kč 342 Kč 1 320,50 Kč od 342 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
12.11.2024 12.11.2024 12.11.2024 12.11.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

  Myanmar A Lel Chaung - objevitelská edice

Chuťový profil: zelené jablko, vanilka, rozinky, lískový oříšek

Oblast: Ywangan, Shan State

Farmářská skupina: Shwe Taung Thu 

Odrůda: 100% arabica red catuai

Zpracování kávy: naturální

Nadmořská výška:  1282 m.n.m. 

Sklizeň: 2023

Myanmar A Leul Chang
Myanmar A Leul Chang

Skupina farmářů Shwe Taung Thu, což znamená „Zlatý farmář“, se skládá z drobných zemědělců Danu a Pa-O, kteří produkují speciální kávu v oblasti Ywangan na jihu státu Shan, ve východní části Myanmaru. Skupina poskytuje svým členům vedení, finanční podporu, technickou pomoc a propojuje je s trhy s cílem zajistit spravedlivé obchodní podmínky pro jejich kávu.

Káva s názvem A Lel Chaung je pojmenovaná podle vesnice, ve které je pěstována, a která zahrnuje 180 domácností členů. Každá komunita má svou vlastní pracovní skupinu, která je zodpovědná za správu zpracování kávy ve vesnici. Důraz je kladen výhradně na výrobu suchých naturálek – klima a terroir jsou zvláště vhodné pro tento proces, s velmi suchým teplem během sezóny sklizně, což poskytuje vynikající podmínky pro sušení.

A Lel Chaung community
Myanmar A Leul Chang

Proč tato káva patří do naší objevitelské edice?

Káva z Myanmaru je výjimečná nejen svou chutí, ale i svou historií a není zatím běžně dostupná na poličkách kaváren nabízející výběrovou kávu

Historie pěstování kávy v Myanmaru sahá do konce 19. století, kdy byla káva představena britskými kolonisty. Po získání nezávislosti v roce 1948 došlo k pozdějšímu masivnímu rozvoji produkce kávy, především po politických reformách v roce 2011, které podporovaly rozvoj zemědělství a káva se začala považovat za komerční plodinu.

Produkce kvalitní, výběrové kávy v Myanmaru začala teprve v roce 2015 a první sklizně byly do Evropy přivezeny v roce 2017. 

Doporučená příprava espressa (doppia)

20,5 g

množství kávy

44 g

výsledný objem

30 s

čas extrakce

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
Země původu: Myanmar
záloha: 1852/251:3;1852/2:1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: