Vybraná doprava při objednávce nad 1 200 Kč ZDARMA.

Kolumbie Oscar Hernandéz - zimní limitka

Kód: 1755/250 1755/251 Zvolte variantu
Novinka Filtr Zimní káva
Značka: Dos Mundos
450 Kč 427,50 Kč od 427,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Množství
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

    Kolumbie Oscar Hernandéz - zimní limitka

Chuťový profil: biskupský chlebíček, skořicový cukr, cedrata, brusinky v čokoládě

Oblast: Bruselas, Huila

Farma: Los Nogales

Farmář: Oscar Hernandéz

Odrůda: 100% arabica castillo naranjo

Zpracování kávy: promytá s fermentací v pivních sudech

Nadmořská výška:  1 600 - 2 000 m.n.m. 

Bodové ohodnocení: 88,5 bodů

Kolumbie Oscar Hernandéz - vánoční limitka

Chuťový projev kávy

Zimní káva spojuje jemné nuance biskupského chlebíčku a svěží cedraty s bohatostí čokoládou obalených brusinek a hřejivostí skořicového cukru. Tato lahodná káva vás obklopí teplem a pohodou, ideální pro chladné zimní dny.

Kolumbie Oscar Hernandéz - vánoční limitka

Farma Los Nogales je rodinný podnik, proto je tedy těžké mluvit pouze o jediném jménu. Pro nás ale tuto farmu reprezentuje charismatický Oscar Hernandéz, lídr celého projektu. Oscar je třetí z generace farmářů, kteří pěstují kávu na jihu departamentu Huila, poblíž městečka Bruselas. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk nejen pro svou rodinu, ale také pro široké okolí. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz byl prvním, který dokázal to, co my už dnes dávno víme, že v Bruselas můžete najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a jak říkají místní, díky němu se o nás začalo mluvit. Ricaurte “umístil” Bruselas a s ním i celý departament Huila na mapu výběrové kávy. No a Oscar pokračuje v této tradici, díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a informací i pro všechny proaktivní farmáře v okolí.

Pro tuto farmu jsou důležité čtyři pilíře: genetika, terrior , věda a vášeň k dosažení kvalitní sklizně zrn a poté ideálnímu zpracování. Udržitelné pěstování kávy, je jedním z klíčových procesů, ke kterým patří také zpracovávání odpadních vod. Na farmě mají vlastní stanici pro zpracování a čištění odpadních vod.

Kolumbie Oscar Hernandéz - vánoční limitka
Kolumbie Oscar Hernandéz - vánoční limitka

V procesu zpracování kávy je několik klíčových kroků. Nejdříve se sklízejí pouze zralé plody, aby se dosáhlo optimální chuti a aromatu. Následuje čištění a dezinfekce vodou, třídění podle hustoty vodou a tepelný šok, který rozkládá cukry a pasterizuje zrna pro lepší chuť. Poté se káva očistí a přidají se cukry a předkvas pro sladkost. Fermentace a sušení na slunci ovlivňují chuť a vlhkost zrn. Nakonec jsou zrna uložena v pivních sudech, což přidává komplexní chuťový detail.

Doporučená příprava na V60

15 g

množství kávy

260 ml

množství vody

2,5 min

čas extrakce

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Chuťová preference: Ovocnější kávy
Typ přípravy: Filtrované přípravy
záloha: 1755/251:3